Докъде ще стигнат задкулисните игри в предизборната надпревара?

Меглена Плугчиева твърди, че се е сдобила с въпросник от \"сериозни представители на БСП\", който се разпространява в Русе от организацията на ГЕРБ. Въпросникът е относно това как да се събират данни и се пишат досиета за политическите опоненти.

На въпроса на водещия на \"Здравей, България\" – Евгени Генчев, дали това не е практика, която се използва всеки път в предизборната кампания, Меглена Плугчиева заяви, че това е практика, но \"не и в такава дълбочина и не и по този начин\". Според нея, този случай е прецедент и е сигнал за заплаха за демокрацията в България.

Тя допълни, че според нея, един такъв факт трябва да бъде осъден от сериозните политически партии, както и че трябва да има истински демократични и прозрачни подходи от страна на всички партии.

Очакванията на депутатът от \"Коалиция за България\" са премиерът да се разграничи и да назначи проверка по случая, за да може в случай на достоверност, този подход да бъде осъден и да не се допуска нещо, което може да засенчи изборите в България.

Ответната реакция на управляващите относно този въпросник е, че това нещо не е вярно и че е \"пълна глупост\".

\"Няма никаква автентичност в този документ. Твърдението на госпожа Плугчиева е пълна глупост. Лесно е да покажеш едни листи с въпроси, които на практика нищо не означават\", това заяви в пряка телефонна връзка депутатът Пламен Нунев от ПГ на ГЕРБ.

Според него, Меглена Плугчиева е трябвало още в Русе да излезе и публично да обяви къде, как и от кого се е сдобила с въпросника, защото всеки може да набере един такъв текст на компютър и да го изнесе в пространството и \"да оклепа някого\".

Пламен Нунев заяви, че ГЕРБ стриктно спазва законите и правилата, защото \"събирането на такива компроматни явления и данни, и съставянето на досиета въобще не е стил на политическа партия ГЕРБ, а  на опонентите на партията\".

Той категорично отрече политическа партия ГЕРБ на има нещо общо с въпросника и определи ситуацията като \"пълна комедия\".