Йорданка Фандъкова призна, че проблемите на София не са разрешени...

Аз разбирам, че моите опоненти и от ляво и от дясно се опитват в един хор да омаловажат това, което правя. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в студиото на \"Здравей, България\" и допълни, че градът е видимо по-чист от преди, че са били построени над 40 детски градини, училище и че строежът на метрото продължава с много бързи темпове.

 

Тя посочи още, че досега са построени 34 км канализация. \"Това е голям бич за София, една четвърт от София нямаше канализация в 21 век. Вярно, че тя не се вижда, но се виждат новите улици и булеварди.\"

 

Йорданка Фандъкова призна, че проблемите на София не са разрешени – все още има дупки по улиците, проблеми с канализацията, както и с бездомните кучета. Тя подчерта това, което се прави и допълни – \"с вълшебна пръчка нищо не може да се направи\".

 

Велоалеята в \"Младост\" все още не е готова и към момента се работи върху проблема с паркиралите автомобили върху нея. Тя е разположена на над 7 км нови асфалтови тротоари. 2 км велоалея има и на \"Ломско шосе\", каза още Фандъкова.

 

В София, както и в страната ни, има прекалено много проблеми за решаване, за да коментираме кой какво казва, когато излиза пред екран. Това заяви кметът на София по повод на думите на Георги Кадиев, че общинари от ГЕРБ са предупреждавали свои опоненти, че срещу всеки от тях има досие.

 

Относно проблема с кучетата, Йорданка Фандъкова припомни, че само преди 5-6 години в София е имало около 20 000 кучета, но техният брой е бил сведен наполовина, благодарение на приета програма за кастриране на кучетата.  Нарасналият брой на бездомните кучета в последно време йорданка Фандъкова обясни така: \"Заради кризата бяха спрени доста строежи в София и бяха пуснати кучета на улицата, които допреди това не бяха бездомни.\"

 

Тя допълни, че е изключително важно е да се ускори програмата за кастриране и припомни, че за първи път е направена програма за безплатно кастриране на дворни кучета.

 

Йорданка Фандъкова заяви, че до края на лятото ще обяви официално дали ще се бори за втори мандат.

Какво заяви още кметът на София в студиото на \"Здравей, България\" – вижте във видеото.