Според Мартин Димитров, \"атентатите\" от вчера са подменили дневния ред...

Съпредседателят на \"Синята коалиция\" Мартин Димитров определи изказването на Бойко Борисов \"Партиите си правят взривчета, докато ние откриваме магистрали\" като несериозно. Според него, сериозната реакция от страна на премиера е да вземе мерки за разкриването на извършителите, а не да прехвърля вината на един или на друг.


\"Мога да ви кажа категорично за колегите от ДСБ, че те никога не биха се забъркали в такова нещо на никаква цена, което означава, че има истински извършители, които трябва да бъдат разкрити\", допълни още съпредседателят на \"Синята коалция\".


Според Мартин Димитров, \"атентатите\", както той определи взривовете пред централите на РЗС и ДСБ, са подменили дневния ред. Следствието от това е, че актуалните теми няма да бъдат свързани с настоящия вот  на недоверие, а с различни версии за взривовете.


\"Някой е знаел, че това ще стане по-важната тема и този, който е измислил да има такива атентати, е искал това да бъде важната тема\", заяви още съпредседателят на \"Синята коалиция\" в студиото на \"Здравей,  България\".


Той допълни, че такова посегателство срещу политически партии не е имало от 20 години и определи този факт като \"изключително обезпокоителен\".


Относно внесения вот на недоверие към правителството Мартин Димитров заяви: \"целта на този вот от наша гледна точка  в никакъв случай не е да падне правителството\". Той допълни, че е в този момент не е добре кабинета \"Борисов\" да падне, защото това ще означава да бъде сформиран кабинет на Първанов – нещо, което \"Синята коалиция\" няма да допусне.


Какво заяви съпредседателят на \"Синята коалиция\" за проблемите със сигурността и за същинската цел на вота на недоверие – разберете, ако гледате цялото гостуване на Мартин Димитров във видеото.