Заведението е в мазето на общинската сграда, която окръжният и районният съд ползват безвъзмездно...

Заведение скара Община Разград и местните съдии. Магистратите твърдят, че заради него работят при ненормални и подронващи авторитета на системата условия.


Заведението е в мазето на общинската сграда, която окръжният и районният съд ползват безвъзмездно.

 

В писма до Министерството на правосъдието, Висшия съдебен съвет и кмета на града съдиите настояват да бъде прекратен договорът с наемателя на заведението.


Според гражданите заведението не създава проблеми. Магистратите обаче са категорични, че букетът от кулинарни аромати оставя върху тях траен отпечатък.


Служителите на Темида се оплакват и от шума, който вдигат клиентите по изнесените пред сградата маси. Основното им опасение е, че задния вход към заведението на практика е пробив в охранителната система.  
Общинското ръководство смята, че претенциите на магистратите не са основателни. Заведението имало необходимите разрешителни и наемателят спазвал всички изисквания.


За да няма пробив в охранителната система, общинарите препоръчаха на съдиите да монтират охранителна камера до входа към заведението. Самият наемател отказа коментар с мотива, че не е страна в спора.