6 години системен физически тормоз, година и половина сексуално насилие от баща...

\"Здравей, България\" разказа историите на две жени, станали жертва на насилие вкъщи.

 

Системен тормоз в продължение на 6 години. Това е изпитвала героинята от първата история. На крехка възраст се запознава с мъж, който превръща живота й в ад.

 

Първоначално се отнасял добре с нея, но постепенно нещата започнали да се променят. Принуждавал я по цял ден да чисти, започнал да заповядва и си позволявал да я удря. Това се превърнало в ежедневие за жената.

 

Синът им е бил свидетел на всичко това. Мъжът често изпадал в състояния на агресия, в които не можел да се владее. Тогава се случвало да я удря жестоко с юмруци, от което тя изпадала в несвяст. Случвало се е да я удря и в корема, когато била бременна в 6-тия месец с детето им.

 

Имало е и моменти на сексуално насилие. Принуждавал я да имат интимни отношения на сила. Страхът към него обаче я задържал при насилника.

 

Много години трябват на следващата героиня да говори за болката, която изпитва. Тя е системно сексуално насилвана от собствения си баща. Това продължило година и четири месеца. Жената дори се опитала да се самоубие. Неведнъж се порязвала с нож.

 

Според психолозите един много важно е жертвите на домашно насилие да говорят и да споделят.


Вижте историите на жените във видеото.