Русинов е осъществил доброволен полов акт с Яна, след което си тръгнал...

Николай Русинов не е убиецът на Яна. Това е последното становище както на прокуратурата, така и на полицията.

 

Русинов вече е на свобода и ще бъде свидетел по делото. За убийството на момичето е обвинен Пламен Трифонов.

 

Яна и Николай Русинов са били заедно в заведение в Борисовата градина, според полицията и прокуратурата. Пили са много алкохол, забавлявали са се и няколко часа след полунощ са се усамотили в парка и са правили секс.

 

След това Николай си е тръгнал и е оставил Яна сама в храстите - жива. Минути, след като момичето остава само обаче, при нея се появява скитащият из парка Пламен Трифонов, който се е опитал да я изнасили.

 

Според разследващите той е притиснал устата и носа й, за да не вика. Яна е оказала сериозна съпротива, което обяснява и нараняванията по тялото и лицето й.

 

Тази последна версия за убийството е потвърдена и от събраните доказателства, беше категоричен прокурор Николай Кокинов.

 

Николай беше разпитван няколко часа от разследващите. От думите му станало ясно, че е разбрал за смъртта на момичето от медиите, няколко дни след смъртта й. Защо Николай е напуснал България обаче още не е съвсем ясно.

 

Любопитна подробност е, че Николай Русинов е отказал да се подложи на детектор на лъжата, а решението му адвокат Найденов обясни с думите, че \"не е спал, имал е смущението, че в медиите се е появило, че е убиец\". Така след консултация и с адвоката си, той е имал основанията да откаже да се яви на детектор на лъжата.

 

Николай Русинов ще бъде основният свидетел на обвинението срещу скитника Пламен Трифонов. Чеци, както го наричат приятелите му, вече си е у дома, след като беше изведен тайно от сградата на столичната полиция.