В следващия оперативен план улица \"Извор\" ще бъде подадене в плана за сметосъбиране.

Общински абсурд с развитие. Снощи в \"Календар\" ви разказахме как 100 семейства в Симеоново години наред плащат такса смет, но срещу парите си едва преди два месеца получили един контейнер за боклук. Днес хората ни потърсиха притеснени, че общински чиновник се заканил да го вземат и единствения контейнер.
  
Снощи разказахме как хората на улица \"Извор\" вършат работа на общината със собствените си пари. Сами си платили да им засипят улицата с трошен камък, сами си плащат да им вдигат боклука в контейнери, платили да им почистят дерето.

\"След излъчване на вашия репортаж за тази кофа госпожа Панова заяви по телефона, че кофата ще бъде взета, защото не сме имали право на тази кофа\", разказаха живущите на улица \"Извор\". Потърсихме Любка Панова, общински координатор, но ни отговориха, че е в отпуск.

Кметът на район \"Витоша\" – Любен Петров, заяви пред камерата на Нова телевизия, че ще изиска обяснение от служителката и допълни, че няма как, който и да е конкретен служител да си позволи такова нещо, което е от прерогативите на кмета на Столична община и районния кмет.

По думите на районния кмет, улица \"Извор\" е била подадена късно в плана за сметосъбиране.

Това, което той пое като ангажимент, е в следващия оперативен план от първи януари 2011 година улица \"Извор\" наистина да бъде заложена и жителите й  да са спокойни.

Дотогава обаче единственият контейнер на улицата ще се пълни точно за един ден.

По темата на вчерашния ни репортаж - правото на хората, като плащат такса смет, да си получават и услугата - от Столична община отговориха, че като нямали кофи, на \"Извор\" плащали редуцирана такса смет. Днес отново се вгледахме в бележките на хората и с проблема вече освен репортерски екип, ангажирахме и районен кмет.

Причината – такса смет е изчислена по 1.6 промила, което означава, че не е редуцирана. Районният кмет пое отговорност да се вземе справедливо решение по въпроса.