Въпреки предварителния резултат, Георги Кадиев вярва, че отива на балотаж...

Според предварителни данни на \"Алфа рисърч\" ситуацията в община София е следната: Йорданка Фандъкова печели вероятно кметското място на първи тур с 51.4% гласа. Георги Кадиев отбелязва два пъти по-висок резултат от Прошко Прошков - 23.1%, докато при кандидата на \"Синята коалиция\" Прошко Прошков отиват едва 12.5% от гласовете.

\"След като ГЕРБ ни отнеха свободата на словото, след като ни отнеха социалната политика, след като ни отнеха бизнеса, сега вече ни откраднаха и гласовете – ето това се случи днес. Това стана с всички тези измами, масово  в цялата страна, включително и в София. Това никога не се е случвало - хора, които искат да гласуват, физически да не получат възможността да гласуват\", коментира Георги Кадиев директно от НДК.

 

Той допълни, че нарушенията за него са толкова драстични, че ако ГЕРБ имат малко срам би трябвало да направят нещо само, тъй като така не се печелят избори.

 

\"Демокрацията е по-важна от победата, на когото и да е. Това, което те направиха днес е ограбване на демокрацията\", заяви още Георги Кадиев, който е убеден, че ще бъде на балотаж, освен ако няма грандиозни изборни измами.