В момента движението около зала \"Универсиада\" е отцепено.

Тези избори са съпроводени и с много проблеми при броенето и отчитането на бюлетините. В столичната зала \"Универсиада\" от снощи има дълги опашки. Представителите на секционните комисии и досега не могат да предадат протоколите.

Това, което завари там нашият репортер Надя Ганчева още от сутринта е хаос. Има много изнервени хора, които чакат от миналата вечер и все още не са минали. Това са близо 1500 секции, които са се събрали в зала \"Универсиада\". Техните протоколи и бюлетини трябва да бъдат проверени. От Общинската избирателна комисия обясняха, че имало над 100% сгрешени протоколи, което обясняват с множеството грешки, допуснати от секционните комисии.

През нощта е имало хора, на които им е прилошавало. Викани са линейки десетки пъти за някои от тях. Доставяна им е храна, която според членовете на секционните комисии се състояла само в по един кроасан и една малка вода на човек.

Оптимистичните прогнози са, че това, което се случва в зала \"Универсиада\" ще приключи тази вечер. Кога точно обаче не е ясно, защото от 1500 избирателни секции са минали почти 800. Това означава, че почти половината от тях тепърва ще трябва да чакат протоколите им ръчно да бъдат обработени, а на много от тях ще се наложи ръчно да преброят бюлетините.

Какво ще стане обаче, ако до 24-часовият срок не бъдат проверени протоколите, ще се опитаме да ви отговорим в \"Новините на Нова\" от 19 часа.

Какво разказаха хората, които са били вътре в зала Универсиада през цялата нощ – вижте във видеото.