9 от областните градове на страната, включително и столицата вече имат кметове.

Битката за градоначалник продължава в още 18 от областните центрове. Балотаж ще има в Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра и Варна. На втори тур ще избират и хората в Търговище, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Смолян и Пловдив.

На 30 октомври избори за кмет ще има отново и в Пловдив, Благоевград, Перник, Враца и Видин. В повечето областни градове ще се срещнат кандидатите на ГЕРБ и БСП. В Пловдив един срещу друг на втория тур ще се срещнат областният управител на ГЕРБ Иван Тотев и досегашният кмет Славчо Атанасов. След първия тур Тотев води пред Атанасов с 35 срещу 25% от гласовете гласа.

Във Варна за подкрепа ще се борят Кирил Йорданов от ГЕРБ и бизнесменът Веселин Марешки. На първия тур Йорданов спечели малко над 30% от гласовете, а Марешки почти 19. В Перник на балотажа се срещат досегашната кметица от БСП Росица Янакиева и предложението на ГЕРБ - Ирена Соколова. Янакиева спечели 44% от подкрепата на перничани на първия тур, а Соколова - 36 на 100.

Управляващите и социалистите се срещат и в Смолян. Там разликата между Дора Янкова от БСП и Николай Мелеков от ГЕРБ е малко над 1% в полза на Янкова.

Кметското място в Разград ще си оспорват Денчо Бояджиев, издигнат от инициативен комитет и Валентин Василев от ГЕРБ. Бояджиев има над 33% одобрение на първия тур, а Василев - над 32%.

Балотаж ще има и в Сливен. Във втория тур участват Кольо Милев от БСП с подкрепа от 27% и Йордан Лечков от ГЕРБ с 26%. Данните за Сливен са на база 95% от изборните протоколи. В Плевен ще се срещнат Димитър Стойков от ГЕРБ и Найден Зеленогорски от Българска нова демокрация. Стойков има малко над 31% от гласовете на първия тур, а Зеленогорски - почти 30%.