Много интересна беше битката в Сливен, но на финала Йордан Лечков загуби...

Балотаж имаше в 18 областни града. В Пловдив разликата в гласовете е много малка и до късно вечерта социолозите даваха преднина ту на единия, ту на другия кандидат.


В крайна сметка начело излезе Иван Тотев от ГЕРБ с 50,8 процента от гласовете. В Плевен отново спечели ГЕРБ, но разликата е още по-малка. Димитър Стойков победи Найден Зеленогорски с 50,3 на сто от бюлетините.


Във Велико Търново до последно също имаше колебания кой печели, но в крайна сметка Димитър Панов изпревари Николай Илиев с 51,81 процента.


Сега да видим как се разпределиха гласовете в другите основни градове в страната.


В Благоевград кмет ще бъде Атанас Камбитов от ГЕРБ. Процентът на гласувалите избиратели за неговия опонент от БСП -  Емил Костадинов е 40. Варна още четири години ще управлява Кирил Йорданов. Кандидатът за кмет Веселин Марешки получава 40 на сто.


Велико Търново ще бъде в ръцете на Даниел Панов от ГЕРБ.  Над 15 хиляди гласа донесоха втори мандат за кмета на Ямбол Георги Славов. Той печели с 55 процента срещу  кандидата на БСП Мариета Сивкова.
Във Враца печели издигнатия от инициативен комитет Николай Иванов. В Русе кмет ще е Пламен Стоилов от ГЕРБ. За него са гласували близо 55 на сто от гласоподавателите.


Много интересна беше битката в Сливен, но на финала Йордан Лечков загуби с 43 процента от кандидата на БСП Кольо Милев. В Смолян балотажа също беше много оспорван.


В кметският стол обаче ще седне Николай Мелемов от ГЕРБ, който победи Дора Янкова с малко над 52 процента.  Кандидатът за кмет на Община Перник от БСП Росица Янакиева води с близо 53 процента срещу кандидата за кмет от ГЕРБ Ирена Соколова.


Въпреки балотажа обаче, гоцеделчевското село Копривлен все още няма кмет. Причината не е проблем с неясни резултати, а факта, че и двамата кандидати са получили равен брой гласове.