Управникът на Симеоновград решил да започне мандата си на чисто...

Новоизбран кмет реши да уволни жена си и дъщеря си от общинската администрация. Въпреки че законът не го задължава, управникът на Симеоновград решил да започне мандата си на чисто и да елиминира възможността някой да го обвини в лични пристрастия.

 

Пейчо Стайков е кмет едва от две седмици. Като повечето нови управници и той е решил да започне мандата си с чистка в администрацията. Уволнени обаче ще бъдат не политически противници, а собствената му съпруга и дъщеря.

 

Съпругата на новия кмет работи в администрацията от 29 години. Въпреки това, тя е готова да се съобрази с решението на мъжа си.

 

Готова да напусне работата си е и дъщерята на семейство Стайкови.

 

Веднага след като кметът обяви намеренията си да се раздели служебно със съпругата и дъщеря си, той се изправи пред съпротивата на останалите служители в Общината.

 

Освен че е специалист \"Човешки ресурси\", съпругата на кмета от 15 години помага на хората в общината в контактите им с Националния осигурителен институт. Тъй като е дейност, за която никой не й плаща, след освобождаването й вероятно ще се появят куп проблеми за хората тук. Затова след като чу аргументите на хора кметът все пак обеща да преосмисли решението си да уволни съпругата си. За дъщеря му обаче такъв вариант няма.