Проект разработва игри за таблети и мобилни телефони за деца в най-ранна възраст...

Възрастта, на която децата започват да използват електронни технологии, става все по-ниска. Това отчитат редица световни проучвания. По последни данни в САЩ например повече от половината деца на възраст между 6 месеца и 2 години прекарват част от деня си пред компютър, лаптоп или играят игри с мобилен телефон.

 

В свят, пълен с технологични изкушения, да приковеш вниманието на едно дете се оказва сложна задача. От началото на тази година Вера Райчева и нейният скромен семеен екип се опитват да превърнат компютъра, телефона и таблета във верни приятели на малчуганите.

 

Екипът на проект \"Смели домати\" е разработил серия игри за таблети и мобилни телефони за деца в най-ранна възраст. Направили са няколко пъзела и игри с животни.

 

Последни проучвания показват, че в развитите икономики днес около 70% от децата до 5 години са пред компютър, лаптоп или с мобилен телефон. Зад океана с мишката щракат 10% от бебетата под 6 месеца. Вече се предлагат и специални таблети, с които малчуганите могат да получат първата си представа за света.

 

У нас \"Смелите домати\" разработват поредица интерактивни книжки. Приложението ще позволи всеки родител да сам записва гласа към дадена приказка. С познатата на детето интонация и семеен фолклор.

 

Идеите на Вера Райчева и нейния малък семеен екип получиха признанието на организацията \"Empower\", която ги отличи сред най-добрите млади предприемачи тази година.