Според тях, това е единственият начин да спрат инцидентите при нощните състезания.

Опасните среднощни гонки да се провеждат на конкретно определени за това места, а не по улиците на градовете. За това настояват бургаски автомобилисти. Според любителите на високите скорости, това е единственият начин да спрат инцидентите при нощните състезания.

Представители на професионалния автомобилизъм, мотористи и търсачи на силни усещания с висок адреналин се събраха в Бургас с единното искане за място където да провеждат състезания, безопасни за живота на околните. Незаконните среднощни гонки с мощни автомобили и мотори в България не са нещо ново и според пилотите не могат да бъдат спрени, независимо че са незаконни.
 
Всяко шесто среднощно автородео в България дава жертва, а полицията строго гони търсачите на високи скорости. Бургаските пилоти настояват за приемането на конкретни правила за провеждането на гонките. 
 
Въпреки че по централните улици на Бургас има поставени видеокамери, състезатели в среднощните часове не липсват. От КАТ отказаха коментар, а от Община Бургас се ангажираха да намерят решение на проблема. Автомобилистите ще излязат на протест, ако исканията им не бъдат взети под внимание.

Още по темата – във видеото.