Преди Коледа го съкратили от гръцката фирма, в която работеше като комбайнер...

Намираме спасителя от магистрала \"Тракия\" Стефан Стойчев в родната му къща в Чирпан. От 10 дни е без работа. Преди Коледа го съкратили от гръцката фирма, в която работеше като комбайнер.

 

По ирония на съдбата и съпругата му в момента е безработна. Двамата имат четиригодишна  дъщеричка, за която се грижат. Единствената надежда на Стефан е сега да се сбъдне детската му мечта.

 

Оказва се, че никак не е лесно да наследи професията на баща си, тъй като  в момента няма конкурс за пожарникари, а и няма и свободно място в пожарната служба в Чирпан. Стефан твърди, че не се притеснява от физическата подготовка и изпитите, която трябва да положи. Смята, че има всички необходими качества за пожарникар и дори вече е показал възможностите си.

 

Преди шест месеца Стефан бе човекът, който рискувайки собствения си живот, влезе в горящия автобус на магистрала \"Тракия\" и спаси десетки хора, затиснати между седалките. След това с голи ръце изгаси пожара в рейса. Съпругата му също вярва, че скоро ще го види в пожарникарска униформа.

 

Тези дни Стефан непрекъснато ходи до пожарната служба в Чирпан с надежда да чуе, че го взимат на работа.
Дали ще се сбъдне мечтата на спасителя от магистрала \"Тракия\", само времето ще покаже.