Какви коли карат и в какви къщи живеят...

Близо 10 милиона лева печелят на година телефонните измамници, сочи статистиката на МВР. Вчера в пилотния брой на предаването \"Разследване\" с Васил Иванов за първи път в телевизионния ефир се показаха лицата на телефонните измамници, какви коли карат и в какви къщи живеят.

 

Едни от хората, които извършват най-много телефонни измами в страната, е Димитър Дерафимов, по прякор Келеша, и неговото семейство.

 

Щом екипът на \"Разследване\" се появи, щорите и пердетата на къщата бяха спуснати. След няколкодневно дебнене обаче и преследване с коли успяхме да хванем пред дома му сина на келеша – Васил, който макар и млад, вече е сред ръководителите на клана.

 

Само в шесто районно в София срещу Васил Серафимов има 6 доказани дознания за телефонни измами. Наследникът на клана е добре известен на полицията. В град Левски има още много други телефонни измамници, действащи на по-малки групички.

 

Въртейки по средно 500 телефона на ден, преди половин година именно бандата на Келеша попада на номера на гл. секретар на МВР Калин Георгиев да му иска пари, защото синът му катастрофирал.

 

И ако МВР, екипът на \"Разследван\", а вече и вие видяхте тези хора, колите и къщите им, те явно са невидими за съдебната система. Повечето от тях – около 50 души, имат една върху друга по 5 пробации, десетки висящи дела и са на свобода и продължават със стотиците позвънявания на ден.

 

И докато босовете им се намират в скъпите къщи, някои от жертвите са погребани заради самоубийство.

 

Цялото разследване на Васил Иванов можете да гледате ТУК.