Ще се разплете или ще се превърне във фарс делото \"Октопод\"?

Не е съвсем безопасно откровено казано. Доста хора са ме предупреждавали да не прекалявам, защото става дума за опасни хора. Това каза за \"Здравей, България\" свидетелят по делото \"Октопод\" Едвин Сугарев.

 

Той допълни, че другото, което го безпокои, е обвинителният акт на прокуратурата, с който започва делото и който е най-скандалният документ, който е виждал в историята на целия преход. \"Това, че този акт не попада в полезрението на медиите, въпреки че е публично известен от два месеца насам, говори за известна предпазливост от страна на всички медии, която мисля, че е симптоматична за това, че България все още не се е измъкнала от ситуацията, когато прокуратурата по-скоро обслужваше организираната престъпност\", на мнение е Едвин Сугарев.

 

Този акт доказва по безспорен начин, че Алексей Петров е посредник между престъпността и органите на държавната власт и прокуратурата в лицето тогавашния главен прокурор Никола Филчев, обясни Сугарев.
Той каза, че делото \"Октопод\" е срещу няколко бизнесмени, като пример посочи името на Валентин Шотев - комсомолски секретар на цялото МВР.

 

На въпроса какво общо има Едвин Сугарев с Алексей Петров, той отговори така: \"Алексей Петров съм го виждал единствено в съдебна зала при делата, които той водеше срещу мен. Аз съм свидетел по делото срещу него поради факта, че бях в доста близък контакт с убития прокурор Николай Колев. Аз и досега твърдя, че това убийство е поръчано от Никола Филчев и изпълнено от баретите на Алексей Петров\".

 

Според Едвин Сугарев, Филчев \"се прави на по-луд, отколкото е\". \"Че страда от сериозни психически отклонения и страхова психоза не е тайна, но това в момента според мен е стратегия за избягване на евентуално наказателно производство срещу себе си, защото има предостатъчно основания да бъде заведено такова срещу него\", заяви Сугарев и допълни, че го безпокои мълчанието на сегашния главен прокурор по случая.

 

\"Смятам, че трябва някои от свидетелите по делото \"Октопод\" да бъдат привлечени като обвиняеми. На първо място - главният прокурор Никола Филчев, а на второ място – бившият президент Георги Първанов\", заключи Едвин Сугарев.

 

Вижте повече във видеото.