\"Ще съдя Едвин Сугарев\"...

Делото \"Октопод\" продължава да бъде на дневен ред в медийното пространство. Вчера в \"Здравей, България\" Едвин Сугарев, заяви, че Алексей Петров извършвал рекет и убийства под покровителството на бившия главен прокурор Никола Филчев.

 

\"Подновяването на сериала \"Октоподът вижте дръжте октопода\" ме принуди да кажа моето становище, въпреки че бях решил да не коментирам повече темата. Очевидно е, че в последните дни се провежда медийно мероприятие да получа гражданска присъда преди съда да си е свършил работата\", заяви в отговор на обвиненията Алексей Петров.

 

\"Г-н Сугарев, поради невнимание, като свидетел в съда ме набеди и се опита да ми препише престъпление, за което аз ще го осъдя. Не съм поръчвал и организирал убийството на когото и да е. Сигурен съм, че този път той няма да избяга от решетките\", заяви Алексей Петров.

 

\"Време е да премахна професията лъжец и да бъдат разтурени клеветнически групи като тази на Едвин Сугарев, Атанас Атанасов и Николай Колев-Босия\", допълни Петров.

 

Алексей Петров обясни, че познава Никола Филчев по линия на това, че Бойко Борисов в качеството си на главен секретар се е свързал с него, за да търси посредничество за Филчев.

 

\"Борисов имаше изключително сериозен личен проблем и ме молеше в присъствието на други хора да осъществя връзка с Филчев и да поставя този проблем. Той се убеди тогава в разговора ни, че аз нямам контакти с него. Срещали сме се единствено случайно на публични места\", обясни още Алексей Петров.

 

Той отрече и да е бил вербуван в Национална служба „Сигурност\" от някого.
\"Решението да бъда нает е съгласувано с шефа на НСС Атанас Атанасов. Това не може да стане, просто защото на някого му е хрумнало\", поясни Петров.