През нощта кризисният щаб в харманлийското село Бисер остана на място...

През нощта кризисният щаб в харманлийското село Бисер остана на място. Представители на всички служби се погрижиха да осигурят подслон и храна за хората, които имат нужда.

 

Близо 100 души останаха без дом село в Бисер. По-голямата част от тях се приютиха при свои близки. Седем от над 40-те, минали през болницата в Харманли, останаха там за лечение. И въпреки че бяха благодарни за грижите, те никога няма да забравят стихията, превзела селото.

 

В болничната стая изкара нощта и съпругата на една от жертвите. Никой обаче не посмя да й каже, че водата е отнела партньора в живота й.

 

През нощта в Бисер бяха осигурени палатки, храна и топли напитки за спасителите. Хората в селото тепърва започват да мислят и как ще възстановят живота си. Сред тях е и Ваня Килова – жената, която преди години започна втори живот, след като й беше трансплантирано сърце.

 

За да се опитат да продължат живота си, хората ще получат помощ от държавата. Тепърва ще се търси отговорност за това, което се случи. Прокуратурата започна разследване, което трябва да даде отговор на въпроса има ли отговорен за скъсването на стената на язовир \"Иваново\".