Екип на \"Разследване\" засне съдии и прокурори, докато поглъщат солидни количества алкохол в обедната си почивка...

Съдии и прокурори бяха заснети от екип на предаването \"Разследване\", докато поглъщат солидни количества алкохол в обедната си почивка. След края й те се връщаха на работните си места, за да решават човешки съдби.

 

Журналистите от Нова ТВ дори бяха нападнати, когато се опитаха да интервюират магистратите, докато са с чаши в ръка.

 

С чаша в ръка бяха заснети както редови магистрати, така и административни ръководители на звена, като зам.-главния прокурор Камен Ситнилски и председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов.

 

Екипът на \"Разследване\" реши да провери дали председателят на Апелативния съд в София управлява поверената му институция и правораздава с алкохол в кръвта, достатъчен да му вземат книжката за поне половин година. И тогава се случва нещо неочаквано - четирима души от персонала на заведението се нахвърлят върху оператора Димитър Славов, а после и върху целия екип, който е изхвърлен от заведението по особено груб начин.

 

След по-малко от два часа управителят на винарната, която най-активно бранеше председателя на САС от медийния интерес, се появи в офиса на Нова ТВ с медицинско, свидетелстващо за навехната китка и счупен нокът. Малко по късно след сигнал до 4-то РПУ двама от служители на питейното заведение бяха задържани за 24 часа заради хулиганското си поведение.

 

Алкохолна проба от Весели Пенгезов така и не бе получена. Въпросът кой подучи сервитьорите да нападнат екипа на \"Разследване\" остава висящ.