В Бургас ще бъдат почистени и крайпътните отсечки и плажните ивици...

С пролетта в повечето градове на страната започва и традиционното пролетно почистване. В Бургас ще бъдат почистени и крайпътните отсечки и плажните ивици.

 

Стоян Царев има стъкларско ателие на приземен етаж и разказва, че хората хвърлят отпадъци, най-често фасове. Това, че хвърляме боклуците си през терасата, потвърждават и от почистващата фирма.

 

„Пълнени торби с домакинство, хартия, найлони, такива боклуци има. И тази пролет, освен междублокови пространства, ще се чистят и улици. И не само от хартиени отпадъци", каза Албена Михайлова, служител в почистваща фирма.


„След като бъдат прибрани материалите, хвърленият пясък, фракция, сол  ще бъде извършено и измиване на самите улици", обясни Павлин Михов, началник отдел Екология в Община Бургас.

 

Почистени ще бъдат и морската градина, както и плажната ивица. От Общината призовават в акцията, която ще продължи до 21 май, да се включат всички граждани и уточняват, че за тези, които продължават да замърсяват, има предвидени санкции.

 

„За първите два месеца на 2012 година имаме наложени 47 акта за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци", съобщи Павлин Михов.

 

Репортер: Цеца Алексова