Той допълни, че Мартин Димитров е загубил най-важното си качество, заставайки до Костов...

„Европа е изправена пред драматични политически промени. Ще се промени цялостната партийна конфигурация", каза Петър Стоянов и допълни, че това, което се случва в българското дясно е много интересно и може да се окаже важно за развитието на страната. Стоянов коментира, че СДС и ДСБ не би трябвало да се считат за сходни партии, които вървят заедно.

ДСБ беше създадена, за да защитава политическите интереси на един единствен човек – Иван Костов, каза Стоянов. В този смисъл, по думите му, хората, които напускат, защото партията се отдалечава от десните ценности, грешат. Той допълни, че ДСБ никога не е имала такива ценности.

Стоянов, който в миналото е подкрепял Мартин Димитров, му е казал да не прави коалиция, нито с Иван Костов, нито с Бойко Борисов.

„Мартин Димитров загуби най-важното си качество", каза Стоянов за Димитров, когато е застанал до Иван Костов. По този начин, той не може да каже, че е ново лице, несвързано с миналото, допълни Стоянов. За явяването на СДС и ДСБ на изборите заедно бившият президент каза:

„Аз самият, който 22 години непрекъснато съм гласувал, само и единствено с бюлетината на СДС, ако тази година се случи тази коалиция и отидем заедно на изборите, аз си мисля, че за първи път в живота си няма да гласувам."

Стоянов допълни, че би му било обидно да даде гласа си за СДС, а той да отиде за Иван Костов. Той каза, че говори от позицията на „носталгичен СДС-ар", а не като бивш политик, който участва в делата на българската настояща десница.

Историческото място на българската десница обяснява защо СДС и ДСБ да не са заедно, каза Стоянов.

„Костов се опита да създаде ДСБ, минавайки през трупа на СДС. Никой не беше отправял толкова тежки обвинения към СДС в корупция". Логически, заради това, ДСБ и СДС не са две еднакви и близки партии, допълни Стоянов.

Стоянов намекна, че борбата за проценти гласоподаватели е безсмислена. По думите му, ако няма коалиция между ДСБ и СДС, борбата ще е за 4%, а ако има – тя ще е за 4,1%.

Още по темата вижте във видеото.