Той е получил одобрението на партията в София, Пловдив и Бургас...

 

Борис Марков е новият временен председател на СДС. Той ще ръководи синята централа до вътрешнопартийните избори за лидерския пост, които трябва да се проведат на 8 юли.

 

До избора на нов председател на СДС се стигна след като Мартин Димитров подаде оставка, защото Националният съвет отхвърли предложеното за предизборна коалиция с ДСБ на следващите парламентарни избори.

 

Борис Марков беше издигнат като единствен кандидат за временен лидер на СДС. До сега той ръководеше изборния щаб на „Раковска 134". На поста председател на СДС ще остане 45 дни, до избора на новия лидер на сините.

 

„Нещо, от което съм много щастлив едно мнозинство от над 80 %, което трудно се постига в СДС, ми гласува доверие", каза временният председател Борис Марков.
Марков не смята да се кандидатира в същинските избори за новото ръководство на СДС. Обяви днешния ден за началото на възраждането на партията. Мака че ще ръководи сините  временно, е убеден, че СДС ще влезе следващия парламент.

 

„Мисля, че бариерата от четири процента не е препятствие за СДС. Доколко можем да ангажираме тази енергия, зависи изцяло от нас. Но бариерата от 4 % мисля, че ни е ниска", допълни той.

 

За разлика от други лидери, оглавявали десницата, Борис Марков не представи професионалната си биография. Марков не обясни дали има завършено университетско образование.

 

„Да не си правя тук визитка пред всичките медии. Всеки, който се интересува, може да отиде на страницата на СДС. Това не е тема на днешния разговор", смята Марков.

 

От официалната информация на сайта на СДС става ясно, че Борис Марков е икономист със специалност Стопанско управление. Досегашният лидер на СДС Мартин Димитров не присъства на избора, защото е в Брюксел.


Репортер: Ина Гълъбова