С тези думи Калинка Пенчева нарече Боян Максимов, публикувал снимка на спящи на работа полицаи

Ден след като отстрани цялото областно ръководство на Варна, премиерът Бойко Борисов уволни и говорителя на полицията в морския град -  Калинка Пенчева.


Това стана след скандално изказване на Пенчева по адрес на варненец, който преди време публикува в социалната мрежа снимка с трима униформени полицаи, спящи в патрулна кола.


Говорителката нарече публично автора на тази снимка – Боян Максимов, „селски глупак”. Въпреки че е кръстник на сина на Пенчева, премиерът я обвини в уронване на престижа на ведомството.


„Радвам се на реакцията – уместна беше, чест му прави на премиера”, бе коментара на Максимов, когато научи за случката.


Боян предполага, че няма да получи извинение от Пенчева, но то и нямало да компенсира обидата. Обмисля дали ще търси съдебна отговорност за нея.


Той разказва, че преди време публикувал снимката като вид протест – защото не получил адекватна защита след нападение, при което роми го ранили с нож. После имал проблеми с полицаите, които заснел и които Пенчева защитила чрез обиди към него.


Максимов се надява, че случилото се с него ще даде кураж на хората да се борят срещу подобно отношение от институциите.
 

Шефът на Областната дирекция на полицията в морския град комисар Тодор Иванов определи изказването на Калинка Пенчева като „много грубо”.


Любопитен факт е, че министър-председателят Бойко Борисов е кръстник на първородния син на Калинка Пенчева - Димитър.

 

Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Искра Урумова