Детето ще бъде изпратено в Русия за лечение

След като първи в „Здравей, България“ ви показахме историята на семейството от Пловдив, чието дете цяла година е в будна кома, хиляди хора не само от страната, но и от чужбина, трогнати от нашия репортаж, решиха да помогнат на малкия Филип.


Само за три дни в дарителската сметка постъпиха близо 100 хиляди лева. Семейството продължава да събира пари за лечението на двегодишния Филип, за когото лекарите в Москва дават надежда.


„Най-голямата радост за семейството е, че вече имат положителен отговор от клиниката в Москва, където Филип ще бъде лекуван. Детето трябва да постъпи в руската болница веднага след празниците”, обясни за Нова майката на Филип Светла Пенкова.


Само първият курс на трансплантация ще струва между 18 и 25 хиляди долара, а е необходимо да бъдат направени поне три. В момента за поддържане на жизнените функции на детето - храна, лекарства и рехабилитация  на месец родителите плащат по 1500 лева.


Държавата отпуска на месец за Филип едва 189 лева. Майката и бащата живеят с голямата надежда, че ще успят да съберат нужните средства за лечението на едиственото им дете.


Повече по темата може да гледате във видеото.


Репортер: Благой Бекриев