Лю Цъян предлага решение, ако предсказанията за Апокалипсис се сбъднат

Китайски фермер строи спасителни капсули като застраховка срещу настъпването на края на света. По примера на старозаветния патриарх Ной, китаецът предлага решение, ако предсказанията за Апоклипсис на 21 декември се сбъднат.


Ако индианците от Централна Америка се окажат прави и настъпи края на света китайския фермер, изобретател и строител Лю Цъян ще бъде подготвен. Работейки по собствен проект 45-годишния ентусиаст строи съвременни версии на Ноевия ковчег.


„Много хора не се подготвят и говорят за дадено събитие след като вече се е случило. Това е грешка. Имаме поговорка, която казва "По-добре да си подготвен за нищо, отколкото неподготвен за нещо”, обяснява Цъян.


Лю твърди, че е похарчил около 300 хиляди щатски долара за капсулите. Всяка една тежи по 4 тона и може да даде подслон на 30 души.
Изобретателят твърди, че капсулите няма да се обезсмислят, когато на 22-ри светът осъмне, без Апокалипсиса да е настъпил.


Властите не окуражават инициативи като Ноевите ковчези на фермера Лю.


Наскоро в югозападната част на страната настана истерия за купуване на свещи, след като някой пусна слуха, че на 21-ви декември ще настъпят три поредни дни без слънце.