Владимир Франц събра без проблеми 75 000 подписа, с които може да се яви като независим кандидат

На изборите за президент в Чехия следващия месец ще участва крайно необичаен кандидат. Владимир Франц е преподавател, драматург, композитор и пънк-музикант. Лицето и тялото на кандидат-президента е покрито с татуировки, което според някои му придава стряскащ вид.


90% от кожата на кандидат-президента е покрита с татуировки, а косата му е боядисана в синьо. Въпреки наглед сатанинските рисунки по лицето му Владимир Франц се кандидатира с умерена платформа. Той призовава към демокрация, толерантност и спазване на човешките права.


Франц събра без проблеми 75 хиляди подписа, необходими за да се яви като независим кандидат. Според различните проучвания на общественото мнение между 6 и 10% от гласоподавателите ще гласуват за него на 11 януари.


„Вярвам в Господ, но не ми трябва посредник в общуването с него. Затова не съм член на някоя църква. Вярвам, че всеки трябва да се държи така, че да няма повод да се срамува от постъпките си”, обяснява Франц.


Според него хората трябва да спрат да съдят за нещата по външния им вид.


Освен с успешна кариера в областта на изкуството 53-годишният кандидат-президент може да се похвали с докторантура по право от Карловия университет в Прага.