Пътниците са предпочели да пътуват със запазени места и са си купили билети по-рано, съобщи Георги Иванов

„Очакванията бяха за повишен пътникопоток. БДЖ успя да реагира своевременно, като увеличихме вагоните по най-натоварените направления”. Това каза в „Здравей, България” Георги Иванов, управител на „БДЖ-пътнически превози”.

 

Той допълни, че пътниците са превозени добре, без инциденти. „На места имаше препълнени влакове, но това беше по крайградските влакове”, уточни Иванов.

 

Управителят на БДЖ съобщи още, че забраната да има не повече от 20 правостоящи във вагон, се е спазвала, като е имало постоянна връзка между бригадите във влаковете, дежурните диспечери и касите.

 

По думите му пътниците са предпочели да пътуват със запазени места и са си купили билети доста по-рано, което е помогнало за добрата организация.

 

„Проблеми имаше единствено по Коледа, когато пътищата бяха затворени”, каза в „Здравей, България” Симеон Милушев от Националното сдружение на автобусните превозвачи.

 

Той допълни, че са успели да се справят с пътникопотока с допълнителни автобуси. „Тази година се усети малко по-голям пътникопоток от миналата”, съобщи той и допълни, че автобусите са пълни на 90%.
 
 

Какво още казаха Георги Иванов и Симеон Милушев гледайте във видеото.