Изборът на хирург е решаващ при тези манипулации, каза доц. д-р Димитър Евстатиев

 „Не е истина, че пластичната хирургия е само за богатите хора в България”, каза в „Здравей, България” пластичният хирург доц. д-р Димитър Евстатиев. Той допълни, че тя не е за всички, но е достъпна за по-широк кръг от хора.

 

По думите му няма среден клас операции, но има среден клас хирурзи. „Но който не работи, той не греши”, каза докторът. Все пак рутината, образованието, специализациите, дават известна гаранция и по-малка вероятност от усложнения.

 

Често изборът на хирург се оказва решаващ. „За да си купи дреха, една жена обикаля десет магазина, а отива на първия попаднал да й направи операция”, сподели д-р Евстатиев. Затова той съветва жените да се обиколят поне двама, трима хирурзи и който им вдъхне най-голямо доверие при него да отидат.

 

На въпрос трябва ли цената да е водещият фактор, когато си избираме пластичен хирург, специалистът беше категоричен, че в много случаи тя е водещата, но не е важно колко струва, а по-важно е кой и къде ще ви оперира.

 

Отскоро в сайтовете за колективно пазаруване започнаха да се предлагат ваучери за намаление в цената на различни видове пластични операции и други козметични процедури. Сред младите момичета се роди нова тенденция – да направят всичко възможно да заприличат на живи кукли.

 

„Всичко това е мода. Всичко това лежи на съвестта на пластичния хирург. Професията много се комерсиализира. Правят с операции с и без да има нужда. Изрично е казано, че естетична операции под 18 години не се приемат и не бива да се правят”, допълни още докторът.

 

Какво още каза пластичният хирург доц. д-р Димитър Евстатиев гледайте във видеото.