Звезделин Методиев е осъждан за кражби на коли и обири на жилища

25 годишен рецидивист задържаха полицаите от Велико Търново при акция „М.И.Л.Е.В.”. Абревиатурата означава  - "мастит измамник лицемер е вреден".  Задържаният има зад гърба си 19 осъдителни присъди за кражби на автомобили и обири на домове. А абревиатурата на акцията съвпада с фамилията на съдия участвал в състава освободил Методиев от ареста.

 

Името на мастития измамник е Звезделин Методиев.  Започнал с криминалните си изяви още на 13 години. Той е влизал и излизал от затвора многократно. Последната присъда допреди няколко месеца излежавал в Плевен. 

 

„На 26 октомври излиза от затвора. Три дни по-късно  на нашата територия го задържаме в краден лек автомобил флксваген, като  преди това е осъществил 2 престъпления”, каза комисар Живко Коцев, директор на ОД на МВР Велико Търново.

 

Наложена му е мярка постоянно задържане под стража. Методиев обжалва – имал епилептични припадъци. Доказват се в  съдебномедицинска експертиза и съдът на две инстанции я приема.

 

„Този гражданин е от град Левски без постоянен адрес и от 10 години не живее на адреса по лична карта. Той няма как да изпълнява мярката си домашен арест ”, допълни комисар Коцев.

 

Мярката домашен арест влиза в сила на 10 януари. На 16 срещу 17 януари Методиев се задейства.

 

Абревиатурата на акцията „Мастит измамник лицемер е вреден” съвпада с фамилията на съдия, участвал в състава, заменил мярката от постоянен на домашен арест на Звезделин Методиев. От полицията обаче препоръчаха да не се търсят подобни съвпадения.

 

Репортер: Йовка Драганова