Калин Вельов пък ще трябва да ползва външна тоалетна

Димитър Ковачев – Фънки, певицата Пепа и Калин Вельов влязоха в новия си дом. Тримата изпълнители гостуват в ромската махала в къщата на Димитър и Илия Бекташеви. Двамата са братя и живеят в две съседни къщи.


Димитър Бекташев е по-богатия брат - глава на голяма и задружна фамилия. Той има три деца и подпомага с каквото може всеки член на рода.


По-бедният брат - Илия Бекташев е горд баща на шест деца. Мечтата му за син се сбъдва едва с шестата рожба. Преди нея има последователно три дъщери, а номер четири са момиченца близначки.  


Димитър и Илия живеят в две къщи с общ двор, но сравнението стига само дотук. Защото докато едната къща е обзаведена луксозно, обитателите на другата все още използват външна тоалетна.


Първата задача, с която се сблъска певческото трио, е да изпеят ромския химн „Джелем, джелем“. Наградата за правилното изпълнение бе нощуване в къщата на Димитър. След великолепните изпълнения на музикантите, Фънки и Пепа бяха избрани да гостуват в богаташката къща. Калин Вельов остана в по-скромния дом на Илия.


Оказва се, че и в ромската махала хората си имат традиция – семейството да носи на ръката си червен конец за здраве, късмет, щастие и любов. Певицата, изпяла хита „Прашка”, също отвърна на подаръците на домакините. Пепа Петрова подари на домакинята Запринка Бекташева красива гривна.


Участниците в „Шатра” бяха поканени и в ромска дискотека. Атмосферата успя да разтопи Фънки, който се впусна смело в кючека и скромно ще сподели, че танцуващ хипопотам не е най-добрата гледка.