Тя е приета в хоспис поради липса на път до къщата, в която живее

Онкоболна жена ще бъде съдена от хосписа, в който е лежала. Защо се е налагало да бъде носена на ръце в планината, за да може да й бъде оказана помощ? Екип на "Здравей, България" се срещна със Снежана Карамитева в столичния квартал „Красна поляна".


Преди време нейната история трогва много хора. Нейни близки бяха принудени да я пренасят с носилки и одеяла, тъй като до нейната къща в маданската махала "Шеменци" няма път и няма друг начин Снежана да отиде на хемодиализа. Сред това тя получи помощ от един хоспис в Мадан, но година по-късно се оказа, че същият този хоспис иска да осъди Снежана.


Пред камерата на Нова Снежана разказа, че лично кметът на Мадан се е погрижил онкоболната жена да бъде приета в хосписа и дори е обещал да плати за лечението й там. Престоят на Снежана месечно е струвал 450 лв., но се оказва, че никой не е заплащал тази сума. От друга страна пенсията на жената е в размер на 186,75 лв.


Кметът на община Мадан Фахри Муллаасенов обясни, че местният парламент и комисия работят по случая и дори разкрили дарителска сметка за Снежана. За изграждането на пътя обаче трябвало да преминат през редица нормативни уредби. По думите му има съвсем реален шанс да бъде направен път до маданската махала.


Какво ще стане с лечението на онкоболната Снежана разказва Михаела Карабельова.


Повече по темата - във видеото.