По темата се сблъскаха депутатите Атанас Мерджанов и Доброслав Димитров

Най-голямата гордост на правителството в оставка – магистралите, беше оспорена от опозицията. Според социалистите правителството на Тройната коалиция е изградило повече пътища от ГЕРБ.

 

„Правителството на Станишев построи 133 километра магистрали, а последните четири години са построени 111 километра”, заяви Атанас Мерджанов от „Коалиция за България”.

 

Именно магистралите са един от трите провалени приоритета на правителството според Мерджанов. Останалите два са Еврозоната и приемането ни в Шенген, твърди „червеният” депутат .

 

Мерджанов дори изрази съмнение, че до края на годината ще е готова магистрала „Тракия”, за която правителството обеща, че да бъде довършена до началото на лятото.

 

Депутатът от ГЕРБ Доброслав Димитров оспори тези километри магистрали.

 

2009 година се ряза лента на участък от 5 километра на магистрала „Люлин”. Пътят свършваше в планината и дори нямаше износващия пласт отгоре, а бяха начертани линийки, за да изглежда, че е довършена”, заяви Димитров.

 

Като грешка на правителството Доброслав Димитров определи това, че в началото на мандата си ГЕРБ не са направили анализ назад в годините, за да знаят какво ги очаква. Така спорът се завъртя към енергетиката.

 

„Мариците бяха подписани 2001 година, влязоха в ефект 2011 година. Тоест, започнахме да плащаме нещо, което г-н Костов е забравил дори, че е подписал”, заяви Димитров. Той припомни и приватизацията на ЕРП-тата и ВЕИ законът, гласуван от Тройната коалиция.

 

„Тези неща са заложени преди нас. Лицемерие е да повдигате въпроса с енергетиката”, обърна се Димитров към опонента си. 

 

Целия разговор гледайте във видеото