Няма данни за опасни повишения в нивата на реките и язовирите

Ураганен вятър причини авария по въздушните електропроводи, което доведе до спирането на тока на много места в Пловдив, съобщиха от електроразпределителното дружество. 

 

На места има паднали дървета, които влияят върху жиците. Това е и причината за изключване на електрозахранването на най-новата Спортна зала в Пловдив по време на церемония на абсолвенти. Проблемът е бил отстраняван в продължение на близо два часа. 

 

Аварийните екипи работят по отстраняването на авариите. Няма информация за тежки и по-сериозни аварии във важни институции като болници и учреждения.

 

Най-силен е вятърът днес е Русе – със скорост от 28 м/сек., съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Вятър с висока скорост духа и в Оряхово – с пулсации от 24 м/сек., в Кнежа – 24 м/сек., Плевен – 25 м/сек. В повече от половината от страната духа силен вятър, с пулсации около 20 м/сек. 

 

Сняг вали в София и в Разград, както и в Шумен, където има превалявания и от дъжд. В Източна България вали дъжд, но количествата не са сериозни – под литър на кв.м. 

 

Най-ниски са температурите в София и в Разград – 1 градус над нулата.

 

В цялата страна спасителни екипи отстраняват паднали дървета, елементи от покривни конструкции и мазилки. Най-много са сигналите на територията на област Пловдив – 24. В столицата пожарникарите са реагирали на 15 произшествия, а колегите им от Хасково - на 13.

 

От Министерството на околната среда и водите съобщиха, че няма данни за опасни повишения на нивата на реките и язовирите. По поречието на река Дунав се наблюдава покачване на водните нива при Ново село, Видин и Силистра, но те остават под критичната точка.

 

Снимки и видео за времето във вашия район ни изпращайте в "Моята новина".