Яденето на мазнини предполага добро количество вътреклетъчна вода, категорична е д-р Папазова

Холестеролът „запечатва” клетката, когато сме подложени на силен и продължителен стрес. Това заяви в „На кафе” д-р Мария Папазова. Тя развенча няколко мита за холестерола и обясни кои минерали са изключително необходими за правилното усвояване на мазнините.

 

„Клетката се вълнува при най-малките емоционални промени, преживяни от организма. При най-малките ни емоционални трепвания се получава дехидратация. И за да може организмът да запази вътреклетъчната вода, той веднага дава сигнал и „запечатва” клетъчната мембрана с холестерол”, допълни д-р Папазова.


По думите й, ако стресът е продължителен, липидната мембрана на клетката се затлачва. Затова тя посъветва хората, подложени на стрес, да пият достатъчно вода и да консумират мазнини, които се разграждат до вода. „Яденето на мазнини предполага добро количество вътреклетъчна вода”, категорична бе д-р Папазова. 


„Всяка една клетка е светлинна батерия. Благодарение на танца на йоните на калия и на натрия, ние трябва да поддържаме положителен външен заряд на клетъчната мембрана и отрицателен отвътре. Външният положителен заряд на клетката е много важен, понеже привлича електрони, които „теглят” след себе си светлината. Това са т.нар. „слънчеви фотони”, бе разяснено още в здравната рубрика на „На кафе”. 

 

Какво още обясни д-р Папазова - гледайте във видеото.

 

 

Целия разговор може да проследите в NovaPlay