Бойко Борисов е издигнат като водач на листите в София и Пловдив

Партия ГЕРБ представи водачите на листи в 31 многомандатни избирателни района в страната за предсрочните парламентарни избори на 12 май.

 

Официално Бойко Борисов и Цветан Цветанов ще водят по две листи за предстоящите избори. Борисов ще бъде водач на листите в 25–ти МИР София и Пловдив. „Нормално е лидерът на ГЕРБ да води листата на втория по големина град", каза Цветанов. Той пък ще води листи в Благоевград и Велико Търново.

 

Водачи на две листи ще са и Лиляна Павлова, Владислав Горанов и Делян Добрев

 

В Благоевград водач на листата е Цветан Цветанов, а в Бургас – Ивелина Василева, човекът, който беше в екипа на кмета Димитър Николов. 

 

Във Варна листата ще води Лиляна Павлова, бивш регионален министър. Във  Велико Търново ще е Цветан Цветанов, във Видин - Владимир Тошев, депутат от 41-ото Народно събрание; във Враца – Тотю Младенов, който беше кмет на Враца, след това депутат и след това социален министър. В Габрово водач на листата на ГЕРБ ще бъде Томислав Дончев, а в Добрич – Румен Иванов – досегашен депутат. Листата в  Кърджали ще води Цвета Караянчева. 

 

В Кюстендил ще е Кирил Калфин, в Ловеч – Корнелия Маринова, в Монтана – Искра Фидосова, в Пазарджик – Дончо Баксанов, в Перник – Делян Добрев, а в Плевен – Цецка Цачева

 

В Разград листите ще води Валентин Василев, в Русе – безапелационно е бил предложен Пламен Нунев, в Силистра – Стефан Господинов, в  Сливен – Десислава Танева, в Смолян – Даниела Дариткова. 

 

„Днес и утре ще започне окончателното регистриране на листите в съответните избирателни райони, на 7 април на национален форум на ГЕРБ окончателно ще бъдат представени водачите на листи”, каза Цветанов.