За първи път от 20 години насам ще се проведе Световната купа по акробатика

За първи път от 20 години насам в Деня на Европа – 9 май, в столичната зала “Арена Армеец” ще се проведе Световната купа по акробатика.


Мирела Иванова и Златин Киров са много стабилна смесена двойка от около седем години. На Европейското 2011 г. са бронзови медалисти в многобой и темпова комбинация. От тях очакваме наистина много добро представяне, разказа за „Здравей, България” генералният секретар на Българската федерация по спортна акробатика Николина Христова във връзка с българската смесена двойка, която ще участва в турнира. 


Състезателите споделиха пред водещия Павел Владимиров, че за седемте години откакто са двойка на квадрата, имат над 30 медала.


Четворката ни мъже, която ще участва в Купата, работи едва от около два месеца – което е „страшно малко за спорта”, но момчетата са положили страшно много усилия, подчерта Николина Христова.


Официалното откриване ще бъде много интересно, гарантира ген. секретар на Българската федерация по спортна акробатика. В него много сериозно участие ще вземат от Българската национална гвардия, 4-5-годишни момиченца, трениращи художествена гимнастика, двойка танцьори, която ще представи стандартни танци, както и внучките на Бистришките баби, които ще пеят и танцуват.


Демонстрация преди официалното представяне на Мирела Иванова и Златин Киров и на четворката мъже, както и още любопитни подробности за Световната купа – ще намерите във видеото.