Бойко Борисов е предпочитан за премиер от 22,6% от българите

В навечерието на вота мачът е равен, пише в. „Политика”. Според изданието, позоваващо се на проучване на „Сова Харис”, ГЕРБ ще получи 20,9% от вота, БСП - 20,4%, ДПС – 5,2%, а „Атака” е четвърта политическа сила с 4,0%. Като мандати става дума за следното: ГЕРБ ще има 99 депутатски места, БСП – 97, ДПС – 25, а „Атака” – 19.


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е предпочитан за премиер от 22,6% от българите, съобщава в. „Репортер”, цитирайки  проучване на Центъра за анализи и маркетинг. На второ място се нарежда представителят на левицата Пламен Орешарски с 18,6%, следван от Меглена Кунева с 5,7% и Лютви Местан с 5,5%. 


„Готов съм и за опозиция”, заявява Бойко Борисов в интервю за в. „Преса”. По повод казаното от депутата Емил Димитров, че в МВР имало група за мокри поръчки, коментарът на бившия премиер е следният: Емил Димитров ми е приятел от години. И сега сме приятели. Не Великден ми се обади, пожелахме си весели празници. И с Христо Стоичков си пожелахме най-весели празници. Това са личните отношения. Но партията си е партия. След като знаеш нещо, кажи го, докато си бил депутат, не сега.” Колкото до разкритията на Иван Петров – за прикриване на контрабандни цигари и източване на ДДС, Борисов отбелязва пред вестника, че и той го е поздравил на Великден и допълва:


„Те знаят моето мнение – който е знаел нещо, трябва да го казва, когато му е времето. С всичките тези хора аз съм работил и съм в прекрасни отношения. В един момент имаше проблем в партията с тях, оказаха се ненужни за партията. И се разделихме. Лично съм казвал на Емил Димитров, че няма да бъде депутат, но си оставаме приятели. И нямаше да има проблем, ако не бяха продължили с конфликтите на лична основа. Група за мокри поръчки? Това са емоционални хора, така го разбират.”

 

Информация по актуалните теми от пресата ще намерите в прегледа на печата в "Здравей, България" във видеото.