Той обаче допълни, че ще насърчават само тези мерки, които според тях са правилни

„Ние сме готови, ако БСП изкажат притеснение, че имат проблем да бъдат подкрепени от „Атака”, да ги подкрепим”, каза в предаването „Здравей, България” бившият зам.-министър на финансите в кабинета на ГЕРБ Владислав Горанов на въпрос има ли вариант да подкрепят правителство на Пламен Орешарски още във вторник.

 

Той обаче допълни, че те са готови да подкрепят новото правителство във всички правилни според тях мерки, които то трябва да вземе. „Тези приоритети, които залегнат в плановете на следващото правителство и които отговарят на нашите, ще бъдат подкрепени”, каза Горанов и допълни, че все още не е чел плана на Орешарски. Той помоли да се изчака първо плана за работа да бъде показан и тогава да се коментира.

 

„Ние не сме против да се направи правителство от БСП, но това е правителство на БСП, ДПС и "Атака", каза Горанов. Според него, БСП се обезличават и бягат от посланията си, с които са стигнали до твърдия си електорат. "Социалистите се подготвят, че ще е трудно и то наистина ще е трудно", допълни той.

 

На въпрос реално какво са оставили ГЕРБ, Горанов заяви, че е най-лесно да цитира последната статистика, но по-добре е след две седмици Орешарски ще каже сам своята оценка и своите изводи.

 

Според бившия зам.-министър на финансите Сергей Станишев и Пламен Орешарски са подготвили почвата, че нищо няма да се случи бързо и че ще е трудно.

 

Целия разговор с Владислав Горанов гледайте във видеото.