Министерството и федерацията продължават да спорят за близо 200 000 лева

Бъдещето на водната топка в България е застрашено заради спряно финансиране от страна на Министерството на спорта. Днес двете страни проведоха среща, след която стана ясно, че в кратки срокове ще бъдат направени необходимите стъпки, за да бъде разрешен проблемът с дълговете на федерацията в размер на 186 000 лева.  

Задълженията за ремонтни дейности на закрития басейн в „Дианабад”,   датират от 2005-а година, но парадоксално излизат на бял свят едва през тази, когато финансирането на федерацията е спряно по време на управлението на служебния министър Петър Стойчев. 

Остава отворен въпросът как федерацията е получавала пари от министерството на спорта през последните осем години и защо във ведомството фигурират документи с напълно противоречиви данни за дълговете. Първоначално от близо 500 000лв, те мистериозно намаляват на 86 000. Към настоящия момент, с натрупаните лихви те са общо 186 000 или с около 25 000 по-малко от годишния бюджет на федерацията по водна топка.  От цялата абсурдна ситуацията, най-потвърпевши са клубовете, които са напълно затруднени да развиват своята дейност.

Повече по темата, може да видите във видеото на Виолета Асенова и операторът Кирил Караджов.