Бившият премиер не се яви и на първата покана

Бившият премиер Бойко Борисов за втори път не се яви на изслушване пред временната комисия в Народното събрание за ползването на правителствения "Авиоотряд 28" и въздухоплавателни средства на Министерството на отбраната.

 

Борисов трябваше да бъде изслушан за това, което знае по темата за в периода 2009 - 2013 година. Този път поканата за изслушване беше изпратена по настоящ адрес.

 

„Направих всичко възможно да намеря адреса, за да призовем бившия премиер, но се оказа, че в Народното събрание няма негов адрес, такъв няма и в Министерски съвет”, каза председателят на временната комисия Венцислав Лаков. „Тогава се обърнах към МВР и оттам ми дадоха неговия адрес, след което попълнихме документа и Борисов е редовно призован да дойде за изслушване в комисията”, допълни той.

 

Депутатите вече констатираха, че Борисов е летял над 400 пъти с „Авиоотряд 28” и близо 70 пъти с хеликоптери на Министерството на отбраната. Предстои да се разбере с каква цел, в какъв състав и с колко пари са извършвани полетите.