Ако искат в зала „Изток”, ако искат в зала „Запад”, ако искат в пленарна, заяви Сергей Станишев

От БСП са готови да водят разговори с ГЕРБ в рамките на Народното събрание. Това стана ясно на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на БСП. 

 

„Ако искат в зала "Изток", ако искат в зала "Запад", ако искат в пленарна зала”, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

 

Преди да говори по актуалните политически теми Станишев изказа съболезнования на семействата на загиналите миньори в рудник Ораново.

 

След това заяви, че няма как да подмине заявената готовност за диалог от страна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

„Г-н Борисов заявява, че е готов за диалог с всички големи политически сили – диалог трябва да се води”, каза Станишев и допълни, че естественото място за този диалог, за спорове, за търсене на национални приоритети и консенсус е Народното събрание. 

 

Според Станишев има теми, по които трябва да се търси задължително национално съгласие. 

 

Станишев коментира, че има голямо недоверие към политическата система като цяло и почти всяка партия и всички в купом трябва да се променят, за да се възстановява стъпка по стъпка доверието.

 

„Вярвам и в програмата на правителството, ще има ясни и конкретни идеи за подпомагането на малкия и среден бизнес”, каза Станишев. „В момента ние обсъждаме нещата, свързани с цените за основни хранителни продукти”. 

 

По думите му в момента има сериозен спад в цените на зърното и това дава основание за основен стабилитет на цените в цялата хранителна верига. 

 

„Изисква се стабилен държавен контрол, за да не се допускат спекулации”, каза още лидерът на БСП.

 

Станишев призова ГЕРБ да заемат мястото си в парламента.