Според него има голяма вероятност ГЕРБ да се върнат в парламента за гласуването на Изборния кодекс

„В следващите дни има всички шансове ГЕРБ да се върне в Народното събрание, за да се случи това. Управляващите трябва да вкарат промените в Изборния кодекс в дневния ред на парламента”. Според държавния глава така парламентът ще заработи нормално. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който участва в заключителните чествания на 100-годишнината от Балканските войни и 135 години от създаването на българската армия.

 

Плевнелиев коментира и купуването на пенсионен фонд "Доверие". "Една офшорка е на път да  да сложи ръка на милиардите на българските пенсионери. И аз апелирам към българските политически партии в парламента - да излязат и да кажат ясно. Не да се прехвърля топката на Комисията за финансов надзор и всички останали. Да се каже готови ли са те, подкрепят ли една сделка, при която 1 300 000 българи и милиардите пенсионни спестявания ще отидат в една офшорка с неясни капитали", заяви държавният глава.


Плевнелиев за купуването на пенсионен фонд ”Доверие”Той коментира, че трябва да се даде шанс на новоизбрания шеф на ДАНС Владимир Писанчев. „Леко смущаващо е, че неправителствените организации не можаха да задават въпроси на дебата за новия председател на ДАНС”, каза Плевнелиев.


Запитан за тефтерчето на Филип Златанов, президентът отговори: „Като президент стоя зад доказателства и зад факти, които са плод на действията на компетентни институции, които си слагат подписите. Ще подкрепя всяко едно действие за разкриване на истината”. Росен Плевнелиев, но подчерта, че се въздържа да прави политически оценки.