Депутатът напуска след скандала с тефтера на Златанов

В деловодството на парламента постъпи искане за прекратяване на депутатските пълномощия на Искра Фидосова, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Искането е внесено малко преди 11 часа днес.

 

Фидосова, която е заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ, се обърна с молба към лидера си Бойко Борисов да бъде освободена от Изпълнителната комисия на партията и от 42-рото Народно събрание след разкритията за скандалните записи в тефтера на Филип Златанов.

 

Бившият председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси е обвиняем за престъпление по служба. Записките в бележника му пораждат съмнения за оказване на натиск и шантаж на политици и обществени фигури и получаване на директиви за работата на КПУКИ.

 

В тефтера на Златанов прокуратурата откри и инициалите И.Ф., Б.Б. и Ц.Ц. Искра Фидосова отхвърли подозренията, че зад И.Ф. се крие нейното име, но след разкритията, и след разговор с бившия премиер Борисов, обяви, че напуска ръководството на ГЕРБ и парламента.