Според него обаче това ще консолидира властта на Цветанов в ГЕРБ

„Най-лесното за премиера Пламен Орешарски и правителството е да напуснат и да подадат оставка, но това ще консолидира властта на Цветанов в ГЕРБ", каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Сергей Станишев. 

 

Властта не е на всяка цена по никакъв начин. Парламентарната група на „Коалиция за България” искаме да реализираме промяната в страната и част от тази промяна е и актуализацията на бюджета", заяви Станишев. 

 

Той заяви, че са готови да разговарят за нов обществен договор, който искат и от ляво и от дясно. „Трябва да се сложат ясни опори и разграничителни линии между ролята на държавата, политическите и икономическите субекти. Нека да не прилагаме двойни стандарти, да се говори за една групировка, но не и за друга", подчерта той и добави, че трябва нов Изборен кодекс.

 

Според лидера на левицата ситуацията в страната е трудна – политическа криза,  много сериозна нестабилност. „Тя започна от месец февруари с много ясна воля на огромна част от българските граждани за промяна. През февруари се стигна до избухване на недоволство, защото четири години всякакво гражданско недоволство, протест и несъгласие бяха потискани, страната беше превърната в тенджера под налягане и който се осмеляваше да роптае, беше репресиран, добави Станишев.