Няма да излъчи и зам.-председател на Народното събрание

Партийното ръководство на ГЕРБ е взело решение депутатите на опозиционната сила да участват в работата на постоянните комисии в 42-то Народното събрание, но най-голямата парламентарна група няма да излъчи свои представители в техните ръководства.

 

„Само ще участваме в работата им, за да контролираме законодателната дейност в тях и за да следим за спазването на парламентарните правила”, се посочва в съобщение, разпространено от пресцентъра на партията.

 

От него става ясно също, че ГЕРБ няма да номинира свой представител и за зам.-председателския пост в парламента. Решението е продиктувано от желанието на парламентарната група на партията и нейните избиратели да не се легитимира ръководството на 42-то Народното събрание и политическата конфигурация, доминираща в него, аргументират се бившите управляващи.

 

По-рано днес се появи информация, че за заместник-председател ще бъде номинирана Цецка Цачева, която оглавяваше предишния състав на законодателния орган. Според публикация в „Преса” за това имало решение на ръководството на ГЕРБ-ерите, но трябвало да се получи и съгласието на парламентарната група, чието заседание е насрочено за вторник.