Отбелязват се две години от размириците в селото

Днес Катуница отбелязва две години от безредиците в селото, които избухнаха след убийството на 19-годишния Ангел и смъртта на 17-годишния Павел. От няколко дни в Катуница има различни инициативи по повод годишнината.

 

Ангел Петров бе прегазен пред очите на баща си от група роми, приближени до клана Рашкови. Ден по-късно почина и 17-годишният му приятел Пламен Колев. Сърцето му не издържа и той издъхна по време на размириците.

 

Мълчаливото шествие в памет на АнгелТази вечер хората в Катуница се събират на мълчаливо шествие в памет на двете момчета. Всички в селото са убедени, че реалните виновници за убийството са останали ненаказани. Те призовават държавата да се намеси поръчителите да получат заслуженото им възмездие.

 

От събота насам жителите на Катуница, както и хора от цялата страна, се стичат в селото, за да почетат паметта на двете момчета - с футболен турнир, с панихида в гробищния парк, с курбан. Рокери от цяла България организираха шествие до селото, за да сведат глава пред паметната плоча на двете момчета. 

 

Жителите на Катуница обаче не са спокойни, защото само след няколко седмици Кирил Рашков ще излезе от затвора. Неведнъж вече той заяви, че възнамерява да се върне в селото и да живее със семейството си. Ако това се случи, местните заплашиха с нови размирици, а рокерите заявиха, че ще завардят входовете на Катуница и няма да допуснат Рашков и семейството му да влязат в селото.   

 

Повече по темата гледайте в репортажите на Благой Бекриев