Като дете световноизвестната оперна прима е работила като шивачка, за да помага на родителите си

Световноизвестната оперна прима Монсерат Кабайе пристига тази вечер в София. Заедно с нея на сцената ще бъде дъщеря й Монсерат Марти. Концертът на оперната дива е в петък, а екипът на ВИП Новините ще следи всяка една нейна стъпка на българска земя.


80-годишната Монсерат Кабайе е оперна дива от голяма величина. Дори тези, които нито веднъж не са прекрачили прага на операта, знаят това име. 


Дуетът й с Фреди Меркюри за откриването на олимпийските игри в Барселона през 1992-ра година нареди името й до големите имена и в поп и рок музиката. Сега голямата Кабайе идва у нас с най-доброто от репортеара си.


Но какво не знаете за нея?

 

Като дете работи като шивачка, за да помага на семейството си. Кабайе, която е еталон за дисциплина в работата си обаче, не може да каже същото и за личния си живот. През 1964 г. тя сключва брак с известния испански тенор Бернабе Марти. Като истинска испанка, закъснява за собствената си сватба. Освен това, тази жена вярва, че за да бъдеш оперна певица, трябва да имаш обем. Никога не е била притеснена за килограмите си. Обожава пъпеши и ягоди. 


Това, което шокира в тази миловидна и добродушна на външен вид жена, е нейният гняв. Според руския продуцент Вячеслав Тетерин той е толкова "титаничен, че изригва като вулкан". 


И освен това - световната сцена не познава подобен музикален феномен - всяка година 80-годишната Монсерат прави по 20-25 концерта в европейски столици и други  големи градове.