Според бизнесмена Красимир Дачев всеки, който дойде на власт, иска да "топне пръст в меда" на българската гора

Тези дни бизнесменът Красимир Дачев разказа за конкурс от миналата година, който е бил предсрочно спрян, за да може Христо Стоичков да получи 150 000 тона дървесина. Според Дачев суровината е дадена на футболната легенда от бившия гербер Емил Димитров. 


Бизнесменът твърди, че към онзи момент именно Димитров е управлявал сектора, а тези специални правомощия му били дадени от бившия земеделски министър Мирослав Найденов. 


Емил Димитров вече отрече твърденията за задкулисна търговия с дървесина. От своя страна, Христо Стоичков също заяви, че никога не е участвал в подобни сделки. 


„Не съм впечатлен от това нещо, защото 150 хиляди тона не са някакво огромно количество. Толкова ползвам само аз като фабрика три месеца. Това е най-малкото нещо. В България се добива 7 милиона тона”, обясни Красимир Дачев по време на гостуването си в предаването „Всяка неделя”.


„Потайностите на българската гора са такива, че това е един ресурс, който е възстановяем всяка година и генерира около 200 милиона приходи. Всеки, който дойде на власт, иска да топне пръст в меда”, категоричен бе бизнесменът.


На какво се основават твърденията на Дачев и има ли скрита власт в България – гледайте във видеото.