Оцелява благодарение на стотинките, които изкарва, като продава стари вещи

72-годишна бивша детска учителка от Хасково изнемогва със 150 лева пенсия. От четири години живее без вода, защото не може да си плати сметките. Оцелява благодарение на стотинките, които изкарва, като продава стари вещи.


Намираме Сийка Георгиева в дома й привечер. Въпреки че е на 72 години, откакто се е пенсионирала преди две десетилетия, през деня тя е заета с търговия. Продава стари вещи, за да изкара по някоя стотинка за храна. Превърнала е две от стаите си в склад за дрехи, които бедни хора й носят.


Благодарение на работата, Сийка не се предава, но признава, че едва оцелява с пенсията си на детска учителка от 150 лева.


От четири години в дома на жената няма вода, защото е натрупала дълг от 1 200 лева, които не може да плати. Носи бутилки от няколко километра.


Бившата детска учителка е благодарна на всички хора, които й помагат – бивши възпитаници, близки и най-вече сестра й, която често й носи храна.


Въпреки тежкото си положение пенсионерката също често помага на други хора, попаднали в беда.


Сийка казва, че много хора в България искат да помагат, но нямат възможност, а тези, които могат, нямат желание.


Повече по темата гледайте във видеото.

 

Ако желаете да помогнете на Сийка Георгиева, единственият вариант е чрез нейния адрес. Жената няма банкова сметка, нито дори телефон.

 

Хасково, бул. „България” 158, вх. В, ет. 4

 

Репортер: Димитър Иванов